En Merkelig Jul
En historie skrevet av Camilla 9 år - A story by Camilla 9 years old

Return to Camilla's homepage

Catrine har brunt hår og grønne øyne. Hun er 16 år. Safier er sort med et hvitt bles i pannen og to hvite sokker. Han er 6 år gammel

1. Juleforberedelser

Det var snart jul og jeg kunne enda ikke få klart i hodet mitt at jeg hadde fått Safier som egen hest. Det var så utrolig. Mamma og jeg skulle ut å handle julegaver, jeg hadde tenkt å kjøpe en Hotwheels bil til Jonas og noen saker til Mamma og til Pappa skulle jeg kjøpe noen klatre sko.

2. Min første ridetur med Safier

Catrine stod i boxen til Safier utenfor huset deres. Hun striglet hesten sin så den glinset i sola. "Det er gullgutten" min det. Ikke sant Safier?" til min forskrekkelse nikket safier og smilte litt. Han er virkelig spesiell tenkte Catrine og ga Safier et kyss på mulen og salte han. Og så var det avsted. Vi red langt om lenge. Da jeg skulle svinge inn i skogen stoppt Safier plutselig og snuste opp i lufta. Så trampet han med foten og la ørene rett bak. "Ikke vær redd Safier. Det er sikkert bare en fugl" Safier ristet på hodet så dro han til den andre siden og ville dra dit. Jeg dro ham tilbake og han dro til den motsatte siden. Så satte Safier i full gallopp ned til stranden. Men jeg ville til skogen og over taubroen hvor jeg pleide å ri. Safier var for sterk for meg så jeg lot ham styre hvor vi gikk. Når jeg kom tilbake til stallen turte jeg ikke si til noen at Safier tok kontrollen fra meg. Da ville jeg kanskje ikke få ri ham. Det var også noe som fortalte meg at noe forferdelig hadde skjedd hvis vi red den veien jeg ville dra.  Det var det jeg tenkte iallefall.

3. Safier er en helt

Neste dag hentet Goldie avisen og ga den pappa. Pappa bladde sakte igjennom avisen. "Catrine, du og Safier var heldige i går" sa Pappa. "hvorfor det?" svarte Catrine. "Du vet den gamle taubroen. Det var to personer som døde der på grunn av at brua lsnet" "Safier har reddet meg!" sa Catrine og løp ut til stallen og koste Safier. "Du har reddet meg gutt" visket Catrine og ga ham et kyss. Og så nikket Safier. "Å Safier jeg visste jeg ville like deg."

4. Dressur øvning

"Nåda var det f til e og så åttetall eller k til b til h og sirkel?" sa Catrine til Safier. Catrine øvde på dressur sjønner du. Plutselig gikk Safier helt automatisk fra f til e og til m så c og så åttetall. Hanløftet bena høyt til værs "Det var m og c jeg glemte ". Etter en hel dag med trening var jeg veldig imponert over Safier så jeg bestemte meg for å være emd på dressurkonkurranse. "Flink gutt" sa jeg da jeg slapp han ut på beite.

5. Dressurkonkurranse

Det var lørdag kl 02 og vi var neste man ute. "Catrine på Safier" ropte mannen i mikrofonen. "Nå gjelder deg Safier vi må konsentrere oss" sa jeg til Safier. Safier nikket. Jg hadde på meg hvit ridebukse og sorte støvler, dressur jakke og hatt og hvit t-skjorte. Så begynte vi i trav. Så travet vi til f og så til e og så videre til m og så til c, og så travet vi i en stor sirkel og i et åttetall. Sånn holdt de på i en halv time til det var slutt. Så ble premiene delt ut. "3 plass går til Benjamin Flatz og hennes hest Gull-roten" "Jippee" ropte publikum mens hun fikk premien. "2 plass gikk til Susanne Florin på Flora" "Jippi!" ropte publikum. "Og til slutt går første plassen til Catrine på Safier!" Yahoo, jippi!Gratulerer. Hurra!" ROpte publikum. Catrine bøyde seg ned og tok premien "Tusen takk!" hvisket hun til Safier sin stolte hest.

6. Sprang

Den enste uken trente Catrine sprang og det samme mirakelet skjedde som i dressur. Safier løp som en vind og hoppet høyt som fuglene flyr.Catrine trente sprang i en uke så skulle hun på konkurranse. "Yes Safier vi vant igjen!" ropte Catrine

7. Pokal samlingen

Catrine sat i sengen sin og så ut på engen der hennes nydelige hest gresset. Så så Catrine rundt omkring i rommet hennes . Det var nøyaktig 5 pokaler og 2 sløyfer hun hadde vunnet i sprang, dressur, feltritt 2 ganger og sprang igjen. Sløyfene hadde hun fått med noen pokaler. Safier var så flink til alt sammen men spesielt i sprang. Så det skal vi trene sa Catrine med et smil.